Pavarësisht rënies së përgjithshme në tregun e banesave, pronat komerciale janë një zonë që po qëndron e qëndrueshme në tregjet kryesore, duke përfshirë SHBA-në, ku vlerat komerciale janë rritur me 30% që nga viti 09, dhe Evropën, ku kanë ndodhur 38.5 miliardë euro investime. vetëm në muajin dhjetor 2010. Është e arsyeshme që pasuritë e paluajtshme komerciale, veçanërisht zyrat, vazhdojnë të shesin edhe në kohë të vështira – ndërkohë që konsumatorët mund të jenë në gjendje të mjaftojnë me marrëveshjet e tyre ekzistuese të banimit dhe për këtë arsye të mos blejnë një shtëpi të re derisa gjendja e tyre financiare të përmirësohet toke per shitje postim pa pagese Korce. , bizneset nga ana tjetër kanë gjithmonë nevojë për një vend ku të strehojnë stafin dhe të presin klientët. Bota e korporatave ka të bëjë me statusin dhe me punën që luan një rol më të madh në jetën e shumicës së popullsisë evropiane me përparimin e shekullit të 21-të, më shumë njerëz po mjaftohen me shtëpi më të vogla dhe më ekonomike në këmbim të investimit në biznes.

Sipas një raporti të publikuar së fundmi nga firma evropiane e pronave DTZ, investimet në tregun e pronave komerciale në të gjithë kontinentin pritet të rriten me një 28% të madhe në vitin 2011. Franca dhe Gjermania po duken veçanërisht të forta – prona komerciale franceze regjistroi një rritje prej 73% në investimi gjatë vitit 2010. Kreu global i parashikimeve dhe kërkimeve strategjike të DTZ, Tony McGough, tha: “Ne kemi filluar të shohim sinjale pozitive që dalin nga tregu evropian i pronës, veçanërisht drejt fundit të tregut. Okupuesit po përfitojnë nga kushtet e tregut dhe po ripozicionohen veten për rimëkëmbjen, veçanërisht përmirësimin në një hapësirë ​​më cilësore, ndërkohë që qiratë janë në nivele relativisht të ulëta.”

Me një numër kaq të madh në investimet në pronat komerciale franceze dhe me bumin në Eurostar dhe shitjet e trageteve ndër-Channel që po rezultojnë të pandërprera, tani është koha për të investuar në hotele dhe bujtina franceze. Në qendrën e rajonit të verës të Arnay le Duc në Burgundy, një bujtinë e bukur dhe historike për shitje e kompletuar me bodrum vere të stilit të vjetër dhe kopshte me peizazhe. Në qytetin mesjetar të ruajtur bukur të Barbezieux, Eurobrix ka gjithashtu një fjetje dhe mëngjes të listuar për shitje, i cili vjen plotësisht i mobiluar dhe ka pishinën e tij, konservatorin dhe sobën e çuditshme me dru.